БОЛД Конкурс за мале грантове за ову годину затворен је 20. Априла

Да ли желиш да направиш промену у својој локалној заједници?! БОЛД програм је ту да ти помогне!

Искористите прилику да напишете пројекат којим ћете подстаћи грађанско ангажовање или економски развој у својој средини. Размислите који је то проблем коме желите да посветите пажњу, на који начин предлажете да га решите и колико вам је времена и средстава потребно за то. Потом пратите смернице које смо навели у пријавном формулару, направите структуру буџета и предајте пријаву пре истека рока. Амбасада Сједињених Америчких Држава у Београду додељује бесповратна средства у износу од 5.000 до 10.000 долара малим или великим идејама које ће довести до најефектнијих и најреалистичнијих побољшања у вашој средини.

Партнер БОЛД програма је организација Асоцијација за афирмацију културе АСК, којој подносите своје пројектне предлоге и која ће дистрибуирати средства победницима конкурса. Упутство треба да вам помогне да напишете сјајан пројектни предлог, а ми ћемо одабрати најбоље идеје. Потом ће ментор радити са победницима како би додатно побољшали пројектни план и обезбедили му што веће шансе за успех.

Уколико нисте сигурни и имате недоумице, ми смо ту да вам помогнемо. Придружи нам се на две онлајн инфо сесије где ћемо објаснити све о конкурсу. Припремите питања и будите БОЛД! Сесије ће се одржати 25.марта и 15.априла. Више информација о сесијама можете пронаћи на БОЛД и АСК друштвеним мрежама.

Конкурс је отворен од 20.марта до 20.априла до 23:59 часова.

Како предати предлог:

 1. Преузмите Образац за пријаву и Детаљни буџет (два одвојена обрасца).
 2. ПАЖЉИВО прочитајте смернице на крају конкурсног формулара. Смернице треба да вам помогну да логично размислите о врсти промене коју желите да извршите и да вам олакшају писање предлога у коме ћете објаснити у чему се огледа значај вашег пројекта.
 3. ПАЖЉИВО прочитајте смернице у првом sheet-у Детаљног буџета. Смернице треба да вам помогну да разумете који трошкови су прихватљиви као и како се која врста трошкова класификује односно где се уписује у Образац
 4. Са пажњом попуните Образац за пријаву и постарајте се да ваш предлог буде јасан конкурсној комисији.
 5. Са пажњом попуните Детаљни буџет и постарајте се да приказани трошкови буду реални и неопходни за спровођење ваше идеје
 6. Предајте оба попуњена документа на bold@afirmacijakulture.org до 20.априла до 23:59 часова.

Правила:

 • Да бисте могли да учествујете на Конкурсу за мале БОЛД грантове морате бити члан БОЛД-а. Лако је! Само треба да се учланите у БОЛД мрежу на boldserbia.rs
 • Морате да имате минимум 18 и максимум 35 година да бисте могли да се пријавите.
 • Буџет пројекта мора се кретати у распону од 5.000 до 10.000 долара. Уколико вам је за вашу идеју неопходно више средстава предлажемо вам да додатна средстава потражите од других донатора. Ако постоје средства из других извора молимо вас да нам то наведете у документу о буџету.
 • Пријаву могу да предају организације, појединци и неформалне групе (које нису регистроване као организације).
 • Бесповратна средства која на конкурсу освоје појединац или неформална група (која није регистрована као организација), администрираће се преко локалне партнерске организације (која је регистрована као организација).
 • Имплементација ваших пројеката може да почне најраније 01. септембра и мора се завршити најкасније до 30. априла 2025. године.
 • Крајњи рок за предају попуњене пријаве са буџетском табелом је 20.априла у поноћ. Непотпуне пријаве ће се сматрати технички неисправним и неће бити узете у разматрање.

За сва питања можете посетити БОЛД ФОРУМ

СРЕЋНО!

Једва чекамо да видимо ваше предлоге!

Узраст од 18-35 година

Износ до 10.000 америчких долара

Менторство и управљањем пројектом

Придружи се БОЛД-у

Придружи се БОЛД-у још данас како би се повезала/повезао са другим младим
лидеркама/лидерима који желе да оставе свој траг.