Програм БОЛД академских размена подразумева боравак у САД у трајању од 5-6 недеља током којег вам интензиван искуствени програм организују институције у САД специјализоване за менторство младих лидерки/лидера у областима грађанског ангажовања и економског развоја. 

Програм је намењен БОЛД чланицама/члановима узраста од 18-25 који имају добре идеје како да допринесу и остваре позитивне промене у својим заједницама.

Сазнај који од наведених програма теби највише одговара и пријави се!

Узраст од 18-25

5 недеља на кампусу универзитета у САД

Отворен за студенткиње/студенте широм Србије

Kонкурс је отворен!

Програм БОЛД академских размена

Грађанско aнгажовање

Програм БОЛД академских размена на тему грађанског ангажовања одржаће се на Универзитету Небраске у Омахи у трајању од пет недеља.  Програм ће бити организован oд 20. маја до 20. септембра и укључиће: (1) четири једночасовна виртуелна припремна састанка; (2 ) четири недеље интензивног академског рада на Универзитету Небраске у Омахи; и (3) недељу дана студијских посета Њујорку и Вашингтону.  Стручно наставно особље и  тренери  пружиће обуку, практичне савете за развијање лидерских потенцијала, као и културну  размену за укупно 15 учесница/учесника програма.  Студенткиње/студенти  ће  створити  акционе планове на основу својих пројектних идеја за развој Србије у области људских права, заштите животне средине, образовања, политичког учешћа, права животиња, и свих других области које доприносе оснаживању њихових заједница и демократије у Србији.

Ко може да се пријави на програм:

 • Млади узраста од 18-25 година
 • Особе са сталним боравком у Србији
 • Особе које тренутно студирају у Србији или су недавно дипломирали на неком универзитету
 • Особе које имају идеје за пројекат са фокусом на грађанско ангажовање у својој заједници
 • Особе које су спремне да постану део веће мреже и сарађују са другим члановима широм Србије и читавог Балкана
 • Особе које до сада нису боравиле или су врло мало боравиле у САД

Детаљи програма:

 • Датуми програма:
  • Припремни виртуелни састанци: 20. мај – 15. јун 2024.
  • Академски боравак и студијска посета у САД: 18. август – 20. септембар 2024.
 • Рок за пријављивање: петак, 23. фебруар 2024

Посети интернет страницу Универзитета како би сазнала/сазнао више о програму и пријавила/пријавио се за исти. Овде можеш преузети пријавни формулар.

Конкурс је затворен

Програм БОЛД академских размена

Економски развој

Програм БОЛД академских размена на тему предузетништва и економског развоја трајаће 5 недеља и биће  посвећен интензивном тренингу и развоју у области предузетништва и лидерства.  Програм се састоји од два месеца виртуелне обуке и једног месеца размене у САД, у држави Њујорк, у организацији Entrepreneurs For Global Change (EGC). Овај програм ће вам помоћи да развијете или усавршите своје идеје како бисте напослетку започели свој бизнис, стартап, или неке друге пројекте који би помогли развој економије у Србији и оставили трага на вашој заједници. 

Ко може да се пријави на програм:

 • Млади узраста од 18-25 година
 • Особе са сталним боравком у Србији
 • Особе које тренутно студирају у Србији или су недавно дипломирале на неком универзитету

Детаљи програма:

 • Датуми програма:
  • Виртуелна припремна фаза: 15. јануар – 8. март 2024.
  • Боравак у САД: 17. март – 13. април 2024.
 • Рок за пријављивање: 14. новембар 2023. године.

За више информација и како би се пријавила/пријавила за овај програм, кликните овде.

ОБРАЗАЦ ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ

брошура

 

Честа питања

Свака/и  чланица/члан БОЛД-а узраста од 18-25.  Најбоље/и  кандидаткиње и кандидати  ће имати иновативне идеје или активан пројекат са циљем да дају  допринос у области грађанског ангажовања или економског развоја своје заједнице.
Кандидаткиње/кандидати треба да нам кажу на чему тренутно раде!

Да , Амбасада САД ће вам помоћи у процесу аплицирања за визу, али нема гаранција да ће вам виза и бити одобрена. Уколико према Имиграционом закону САД не постоје основе да вам се изда виза, ви нећете моћи да учествујете у програму.

Кандидаткиње/кандидати морају имати између 18 и 25 година на датум када је крајњи рок за пријављивање како би имали право да се пријаве. Ако још увек немате довољно година, искористите ово време да развијете своје лидерске идеје и вештине! Ако имате више од 25 година, размотрите могућност да се пријавите за програме професионалних размена.

Не постоји неки стандардни захтев, али БОЛД програм настоји да подржи стварне пројекте које ће младе/и лидерке/лидери реализовати како би унапредили своју заједницу. Најбољим ће се сматрати најефективније и најиновативније идеје које су реалне и оствариве.

Обавештаваћемо све БОЛД чланице/чланове преко интернет странице и БОЛД форума. Свакако се придружите БОЛД форуму!

Придружи се БОЛД-у

Придружи се БОЛД-у још данас како би се повезала/повезао са другим младим
лидеркама/лидерима који желе да оставе свој траг.